Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grunddeg till 3 olika småkakor

 
Skriv ut

Tips! Jag dubblar grunddegen så får jag 3 olika sorters småkakor så jag klarar mej ett tag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grunddeg Sila mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vaniljsocker, socker, ägg, smör eller margarin och blanda väl tills degen är slät.
  2. Mandel-Kanelkakor Forma ca 5 cm tjocka längder och lägg dem i kylskåpet till de blivit hårda. Blanda 1 påse skalad och hackad mandel, 1 tsk kanel och 25 g pärlsocker och rulla längderna i blandningen. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  3. Choco-Apelsinkakor Blanda grunddegen med en påse choco chips, 1 påse hackat apelsinskal, saft från 1/2 apelsin och knåda allt till en slät deg. Forma ca 5 cm tjocka längder av degen och lägg dem i kylskåpet tills de blivit hårda. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  4. Spiralkakor Dela grunddegen i 2 delar. Blanda den ena med 25 g kakao och en påse choco chips och knåda till en slät deg. Forma delarna till fyrkanter och lägg dem i kylskåpet till de är fasta. Lägg den mörka degen ovanpå den vita och kavla ut degen till en 20 x 30 cm stor fyrkant. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär ca 1/2 cm tjocka skivor.
  5. Över-/undervärme: 180-200 grader Varmluft: 160-180 grader Gräddning: ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.