Tips! Jag dubblar grunddegen så får jag 3 olika sorters småkakor så jag klarar mej ett tag!
Instruktioner
- Grunddeg
Sila mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vaniljsocker, socker, ägg, smör eller margarin och blanda väl tills degen är slät.
- Mandel-Kanelkakor
Forma ca 5 cm tjocka längder och lägg dem i kylskåpet till de blivit hårda. Blanda 1 påse skalad och hackad mandel, 1 tsk kanel och 25 g pärlsocker och rulla längderna i blandningen. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Choco-Apelsinkakor
Blanda grunddegen med en påse choco chips, 1 påse hackat apelsinskal, saft från 1/2 apelsin och knåda allt till en slät deg. Forma ca 5 cm tjocka längder av degen och lägg dem i kylskåpet tills de blivit hårda. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Spiralkakor
Dela grunddegen i 2 delar. Blanda den ena med 25 g kakao och en påse choco chips och knåda till en slät deg. Forma delarna till fyrkanter och lägg dem i kylskåpet till de är fasta. Lägg den mörka degen ovanpå den vita och kavla ut degen till en 20 x 30 cm stor fyrkant. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär ca 1/2 cm tjocka skivor.
- Över-/undervärme: 180-200 grader
Varmluft: 160-180 grader
Gräddning: ca 10 min.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar