Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med räkor och mango

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mangons friska smak är utsökt tillsammans med skaldjur. Här blandas räkor och mango i en riktigt mustig gryta med härlig currydoft som låter oss ana Orienten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Häll grädden i en gryta, tillsätt vatten, vetemjöl och fiskbuljongtärning. Koka upp under omrörning.
  2. Skär mangon längs båda sidorna av den stora kärnan och skrapa av ev kött på kärnan med en tesked. Skär av fruktköttet från skalet och skär en av mangofrukterna i tärningar. Mosa den andra mangon i t.ex. en matberedare.
  3. Lägg mosad mango i såsen och sjud den ett par minuter. Tillsätt curry, räkor och mangotärningar. Värm ordentligt men låt inte grytan koka. Smaka av med salt och nymald peppar. Strö till sist persilja över.
  4. Servera med kokt ris, gärna jasminris och mild eller stark mango chutney.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lolisd79 27 januari 2009

    Låter mumma!! Måste testa=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.