Mangons friska smak är utsökt tillsammans med skaldjur.
Här blandas räkor och mango i en riktigt mustig gryta med härlig currydoft som låter oss ana Orienten.
Instruktioner
- Skala räkorna. Häll grädden i en gryta, tillsätt vatten, vetemjöl och fiskbuljongtärning. Koka upp under omrörning.
- Skär mangon längs båda sidorna av den stora kärnan och skrapa av ev kött på kärnan med en tesked. Skär av fruktköttet från skalet och skär en av mangofrukterna i tärningar. Mosa den andra mangon i t.ex. en matberedare.
- Lägg mosad mango i såsen och sjud den ett par minuter. Tillsätt curry, räkor och mangotärningar. Värm ordentligt men låt inte grytan koka. Smaka av med salt och nymald peppar. Strö till sist persilja över.
- Servera med kokt ris, gärna jasminris och mild eller stark mango chutney.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter mumma!! Måste testa=)