Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med skav

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välj vilket skav som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt skavet tina något och skär det i strimlor. Skär svampen i bitar, spar ev. svampspad. Bryn skavet i stekpanna och lägg över i en gryta. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in. Lägg i löken och ev. mer fett, fräs 5-10 minuter. Häll över i grytan.
  2. Strö över mjöl och kryddor. Rör om. Späd med buljong eller svampspad. Koka 5 minuter.
  3. Tillsätt gräddfil/créme fraiche och soja. Hetta upp (koka inte!) och smaka av.
  4. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.