Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guldkaka med cocktailbär

 
Skriv ut

En god och mastig kaka som kan bakas i en liten långpanna eller i två 1½ liters formar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker ljust och pösigt.
  2. Rör ner äggulorna en i taget.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Strö lite mjöl över cocktailbären.
  4. Rör ner mjöl och bär i äggsmeten.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
  6. Häll smeten i två smorda, bröade formar.
  7. Grädda kakorna i ugn vid 200° i ca 15 min. Sänk därefter värmen till 150° och grädda ytterligare ca 1 1/4 tim. Prova med en sticka att kakorna är genomgräddade.
  8. Låt kakorna vila ca 10 min i formarna. Stjälp sedan upp dem och låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.