Sherry, valnötter och röda cocktailbär. Mums!
Instruktioner
- Ugn: 175°
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt omrörning. Rör ytterligare en stund.
- Blanda samman vetemjölet med maizenamjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med sherry. Rör till en jämn smet.
- Grovhacka valnötterna och dela cocktailbären. Rör ner dem i smeten.
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
- Låt kakan vila en stund innan den stjälpes upp och får kallna. Sikta över lite florsocker.
Ska kakan frysas in så strö över florsocker efter upptining.
Tips!
Bjuds äppelkakan som dessert så serverea gärna vaniljvisp till
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar