Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sherrykaka med cocktailbär

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Sherry, valnötter och röda cocktailbär. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175° Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt omrörning. Rör ytterligare en stund.
  2. Blanda samman vetemjölet med maizenamjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med sherry. Rör till en jämn smet.
  3. Grovhacka valnötterna och dela cocktailbären. Rör ner dem i smeten. Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
  4. Låt kakan vila en stund innan den stjälpes upp och får kallna. Sikta över lite florsocker. Ska kakan frysas in så strö över florsocker efter upptining. Tips! Bjuds äppelkakan som dessert så serverea gärna vaniljvisp till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.