Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas vildsvinsrulle

 
Gunillas vildsvinsrulle Gunillas vildsvinsrulle Gunillas vildsvinsrulle
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En matig och god söndagsrulle som räcker till många. Ibland lägger jag potatisskivor runt om mot slutet så får jag en allt-i-ett rätt.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter, krydda och lägg i den fint hackade löken. Lägg i färsen och äggen och rör om väl. Potatismjölet rörs i sist. Rosta den hackade mandel i en torr stekpanna, bara så att de blir lite ljust brun. Lägg över på en assiett. Klipp baconskivorna i strimlor och fräs gyllene bruna i stekpannan. Bred ut ett bakplåtspapper på arbetsbänken, platta ut färssmeten i ett jämnt lager (se bild) strö mandel, ost och bacon över hela plattan. Rulla nu med hjälp av bakplåtspappret ihop rullen på längden (se bild) Häll i vatten, grädde och soya runt om. Smula i buljongtärningarna. Stek i ugn 45-60 minuter i 200-225 graders värme. Efter halva tiden kan man lägga i skivad potatis runt rullen som får koka med. Då kan man behöva fylla på med mera vatten. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.