Instruktioner
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter, krydda och lägg i den fint hackade löken. Lägg i färsen och äggen och rör om väl. Potatismjölet rörs i sist. Rosta den hackade mandel i en torr stekpanna, bara så att de blir lite ljust brun. Lägg över på en assiett. Klipp baconskivorna i strimlor och fräs gyllene bruna i stekpannan.
Bred ut ett bakplåtspapper på arbetsbänken, platta ut färssmeten i ett jämnt lager (se bild) strö mandel, ost och bacon över hela plattan. Rulla nu med hjälp av bakplåtspappret ihop rullen på längden (se bild) Häll i vatten, grädde och soya runt om. Smula i buljongtärningarna.
Stek i ugn 45-60 minuter i 200-225 graders värme.
Efter halva tiden kan man lägga i skivad potatis runt rullen som får koka med. Då kan man behöva fylla på med mera vatten.
Smaklig spis!
God mat