Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guns rönnbergsgelé med äpplen

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lätt att laga gott att servera

Ingredienser

Instruktioner

Skölj bär och frukt noga. Om rönnbären inte utsatts för naturlig frost så lägg dem i frysen ett dygn. Skär äpplena med skalet i bitar. Koka bär och äpplen i vatten tills de blivit mjuka. Låt saften självrinna genom silduk i minst 30 minuter. Mät saften och koka upp den och låt koka i 10 minuter. Skumma väl och tillsätt sockret lite i taget. Rör om tills det har löst sig helt. Skumma väl igen. Låt geléet koka sakta i 10 minuter. Det skall vara simmigt. Skumma en tredje gång och ös sedan upp geléet i varma burkar som skjölts ur med vatten och atamon. Känner man sig osäker på om geleet blir tillräckligt fast kan man tillsätta ett pektinmedel. Följ då anvisningarna på paketet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.