Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gurk och citrussallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gröp ur fröna ur gurkbitarna med en äppelurkärnare, en melonskopa eller en liten sked.Skär bitarna i ca 3 mm tjocka ringar. Blanda ringarna med oljan, rosmarinen och en nypa svartpeppar.
  2. Skär bort ytterskalet, det vita innerskalet och klyfthinnorna från grapefrukten och apelsinerna. Arbeta över en skål för att samla upp saften. Skär med en vass kniv ner mot centrum på var sida av klyftorna för att lossa dem från hinnorna, sätt klyftorna åt sidan. Dela grapefruktklyftorna mitt itu, behåll apelsinklyftorna hela. Sätt skålen med saften åt sidan.
  3. Lägg gurkringarna på ett stort djupt fat och arrangera citrusklyftorna ovanpå. Om salladen förbereds i förväg kan den stå i kylskåp i 2 timmar på detta vis.
  4. Blanda limesaften, apelsinsaften, grapefruktsaften, vinägern och saltet med den uppsamlade saften i skålen. Häll denna dressing över salladen och strö över salladslöken före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.