Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljus chokladpudding med riscrisp och citrussallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mumsfilibabba!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladpudding: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp mjölken och grädden. Blanda socker och äggulor vispa det lätt.
  2. Häll sakta i gräddmjölken i äggvispet och vispa under tiden häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt tills det tjocknar; det får inte koka.
  3. Dra kastrullen från plattan lyft upp gelatinbladet från vattnet och rör ner det i den varma blandningen. Häll blandningen lite i taget över chokladen och rör till en jämn massa.
  4. Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ in i kylen och låt stelna. Servera med riscrisp kanelgrädde och citrussallad.
  5. Riscrisp: Smält chokladen och smöret i en skål i ett vattenbad eller på låg effekt i mikron. Rör ner det puffade riset och klicka upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Det går även bra att köpa färdig rischoklad hacka den i grova bitar och strö över.
  6. Citrussallad: Koka upp socker vatten kardemumma och vaniljstången.
  7. Dra från plattan och låt svalna. Sila av kryddorna. Skala citrusfrukterna och skär ur filéerna med en vass kniv lägg dem i sockerlagen och servera dem som tillbehör.
  8. Om man tycker att det blir för beskt med grapefrukt går det bra att byta ut mot mandarinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.