Chokladpudding:
Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp mjölken och grädden. Blanda socker och äggulor vispa det lätt.
Häll sakta i gräddmjölken i äggvispet och vispa under tiden häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt tills det tjocknar; det får inte koka.
Dra kastrullen från plattan lyft upp gelatinbladet från vattnet och rör ner det i den varma blandningen. Häll blandningen lite i taget över chokladen och rör till en jämn massa.
Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ in i kylen och låt stelna. Servera med riscrisp kanelgrädde och citrussallad.
Riscrisp:
Smält chokladen och smöret i en skål i ett vattenbad eller på låg effekt i mikron. Rör ner det puffade riset och klicka upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Det går även bra att köpa färdig rischoklad hacka den i grova bitar och strö över.
Citrussallad:
Koka upp socker vatten kardemumma och vaniljstången.
Dra från plattan och låt svalna. Sila av kryddorna. Skala citrusfrukterna och skär ur filéerna med en vass kniv lägg dem i sockerlagen och servera dem som tillbehör.
Om man tycker att det blir för beskt med grapefrukt går det bra att byta ut mot mandarinklyftor.