- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
En helt suverän grillrätt utöver det vanliga. Passar kanon på sommaren med massor av olika tillbehör och vid de flesta tillfällen.
Instruktioner
- Blanda culinesse, olja, klippt dill med de pressade vitlöksklyftorna. Häll i vin så konsistensen blir "lagom" flyktig. Smaka av med peppar och LITE salt.
- Pensla fisken med 2/3 marinaden, låt dra in i ca 2 timmar. Under tiden marinaden drar, tänder man sin lockförsedda grill, och förbereder för indirekt grillning.'
- När grillen är klar och fisken dragit lägger man fisken mellan glödbäddarna i mitten av grillen och lägger på locket. Låt vara i 10 min, öppna sedan och pensla på lite mer av marinaden.
- Fortsätt så tills fisken är färdig. Strö över flingsalt innan servering, och bjud på kalla tillbehör t. ex potatissallad, fräsch grönsallad eller liknande efter tycke och smak.
Publicerat den
8 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar