Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälleflundra på grillen

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En helt suverän grillrätt utöver det vanliga. Passar kanon på sommaren med massor av olika tillbehör och vid de flesta tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda culinesse, olja, klippt dill med de pressade vitlöksklyftorna. Häll i vin så konsistensen blir "lagom" flyktig. Smaka av med peppar och LITE salt.
  2. Pensla fisken med 2/3 marinaden, låt dra in i ca 2 timmar. Under tiden marinaden drar, tänder man sin lockförsedda grill, och förbereder för indirekt grillning.'
  3. När grillen är klar och fisken dragit lägger man fisken mellan glödbäddarna i mitten av grillen och lägger på locket. Låt vara i 10 min, öppna sedan och pensla på lite mer av marinaden.
  4. Fortsätt så tills fisken är färdig. Strö över flingsalt innan servering, och bjud på kalla tillbehör t. ex potatissallad, fräsch grönsallad eller liknande efter tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.