Här kommer en familjemedlem till inom curd-familjen! Ett eget komponerat recept. En riktigt härlig och god blåbärskräm. Passar bra som sås till glass, till att smaksätta grädde, användas i frostingar, fylla muffins/cupcakes och som fyllning till tårtor. Eller varför inte till gröt, bagels och smörgåsar?! Låt fantasin säga vad man kan använda denna goding till! Jag brukar ha i 4-5 ägg, hur många ägg man använder sig av beror på hur tjock man vill ha curden. Är man inte nöjd med hur tjock curden är kan man tillsätta ägg allt eftersom tills den blir så tjock man vill ha den. Man behöver alltså inte hälla i alla ägg med en gång. Kom bara ihåg att vispa alla ägg fluffiga innan de tillsätter resten av curden! Denna curd kan göras på både färska eller frysta blåbär och håller sig i 14 dagar i kylen. Om den ska användas till tårta, ta gärna fram curden i lagom tid innan den ska strykas på.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.