- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supersupergod och speciell eftersom den bara går att baka om det finns färska röda vinbär i trädgården...
Instruktioner
- Ugn 175 grader
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan.
Blanda torra ingredienser och rör ner det omväxlande med mjölken i smeten.
Bred ut ca hälften av smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant.
Bred ut vaniljkrämen, inte ända ut till kanten och häll vinbären över.
Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå, se till att smet möter smet i kanterna.
Grädda ca 50 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan svalna lite innan du tar loss kanten.
- Sikta lite florsocker över innan servering.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var den godaste kakan jag ätit på länge! Tror en gnutta kardemumma skulle passa fint oxå om man gillar det ;-)
Kopierade ditt recept, skall ha gäster i kväll, återkommer med kommentar. Men gått låter det :).
Tack för tipset! Mina gäster var lyriska
Underbart god, men 2a gången jag bakade så tog jag 2 1/2 dl vaniljkräm och 3 dl röda vinbär, så det blev en smal sträng med deg längst ut i kanten. Den blev lite saftigare då. Provar nog i vinter även att baka med frysta bär, då jag har mycket kvar i frysen. Ett toppenrecept, TACK!
Tjollahopp! Nu har jag testat med blåbär i stället för vinbär... Supergott!
Mycket god! Som en superlyxig sockerkaka. Jag provade också att ta mer vaniljkräm (2,5 dl) samt mer vinbär (ca 2 dl) och det blev saftigt och gott! Nästa gång tar jag ännu mer vinbär och ser till att vaniljkrämen blir lite tjockare för min blev i rinnigaste laget (jag kokade egen).
Vad är det för vaniljkräm ni använder??? Färdig eller på påse??? Eller gör ni den själva?
jag brukar använda sån som man vispar ihop, pulver o mjölk...
Kanongod kaka. Den gör jag fler gånger. Tack för ett bra recept.
Hej. Vilken god kaka den kommer att göras om flera ggr.
underbar vinbärskaka, första kakan jag bakade med vinbär och båda jag och min flickvän blev stormförtjusta i den, blir garanterat att man bakar denna fler gånger
Jättegod kaka! Bjöd mina arbetskamrater och alla ville ha receptet. Jag tog mer bär än vad som står i receptet, kommer absolut att bakas fler gånger.
Så god! Bjöd på den i fredags och alla älskade den! Tog lite mera bär än vad receptet sa. Högsta betyg från mig!
Helt underbart god kaka! Alla älskade den verkligen när jag bjöd på den!
Denna var UNDERBAR. Jag lade även i lite nymald kardenumma i degen.Det blev ljuvligt. Kommer göras flera gånger.
Tack för att du dela med dig receptet UNDERBAR god. Måste baka och ta med till jobbet.
Det var väldigt god. dock blev min högre än ddin bild visar och därav rätt torr. Hur stor form har du? Min var 28 cm. Har ingen större springform så jag får väl lägga på mer gottigotti mellan.
Super god och saftig kaka, jag tog 3 dl vinbär och 3 dl marsankräm. Hade formen på 24 cm. Högsta poäng blir det. Tack för receptet :)
låter jättegod, men varför måste det vara färska bär ? har nämligen frysen full med frysta =)
Underbart god kaka. Hade i 3 dl vinbär o nästan lika mycket vaniljkräm. Har en man o son som i vanliga fall inte gillar vinbär. Men denna kakan älskar de. Har fått baka den två gånger redan.
Jag bakade med svartavinbär. Det blev också riktigt gott!
Väldigt god kaka :D sitter och äter den nu, ska bjuda familjen på den nu ;)
Har just varit ute och plockat svarta och röda vinbär så nu ska denna kaka testas ,ser ut att vara väldigt god. Avskyr egentligen att baka men faller för denna kaka.
Helt ok recept!
Den här kakan va väldigt god jag är inte så förtjust i vin bär men den här kakan blev allt man ville ha kladdig knaprig syrlig söt god krämig allt på en gång älskar den har bakat den en gång men tror vi måste baka den fler gånger :) 5 stjärnor
Hej på er och tack för positiva kommentarer! Ja, kakan är verkligen supergod, anledningen till att jag inte rekommenderar er att baka den med frysta bär är att när jag testade det en gång så blev det bara rinnig gegga..skalen spricker på bären när de har varit frysta. Om man vill ha en högre kaka kan man ta lite mer fyllning samt 1.5 portion av smeten...
Helt klart beskriver namnet kakans kvalité!!
Tack för detta receptet, den blev verkligen god! Uppskattad av gästerna!Jag minskade receptet till 2/3 och hade frysta bär men det fungerade utmärkt!! Sugen att prova med tex äpplekyftor, borde passa till vanlijkrämen.
Mumsfilibaba! Den här blev en succe på jobbet. Flera ville ha receptet. Jag gillar det syrliga mot vaniljkrämen :)
Jättegod, lite för lite vinbär i tyckte jag, så nästa gång kommer jag att ta mer vinbär, var väldigt uppskattad av gästerna
Supergod !!! tyckte barnen. Lagas igen.
Den här har jag gjort många gånger och blir alltid en succe. Nu är vinbären äntligen mogna här (bor i fjällen) så på fredag ska jag bjuda på Halleluja-kaka :) Kan man göra den med glutenfritt mjöl tror ni?
Mycket god kaka! MEN jag tilsatte mer bär och vaniljsås (så att de fyllde botten). Det går hur bra som helst att använda frysta vinbär. Jag använde svarta vinbär, supergott!
toppengod! Jag hade i mer bär redan första gången då jag tyckte det såg lite "snålt" ut när jag höll på att baka. Jag gjorde även en egen vaniljkräm med riktig vaniljstång!! Ett riktigt Hallelulja Moment!!! Enligt mig är den nästan ännu bättre dagen efter när den stått till sig lite :)
Supergod, och blev ännu godare när jag istället för ströbröd använde kokos till formen! Nästa gång ska jag ta lite extra vaniljkräm :-)