Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallelulja moment vinbärskaka

(35 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supersupergod och speciell eftersom den bara går att baka om det finns färska röda vinbär i trädgården...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan. Blanda torra ingredienser och rör ner det omväxlande med mjölken i smeten. Bred ut ca hälften av smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant. Bred ut vaniljkrämen, inte ända ut till kanten och häll vinbären över. Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå, se till att smet möter smet i kanterna. Grädda ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite innan du tar loss kanten.
  3. Sikta lite florsocker över innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (35)

  • angelinasmamma 13 juli 2008

    Det här var den godaste kakan jag ätit på länge! Tror en gnutta kardemumma skulle passa fint oxå om man gillar det ;-)

  • nannes 2 augusti 2008

    Kopierade ditt recept, skall ha gäster i kväll, återkommer med kommentar. Men gått låter det :).

  • Karamelli 7 augusti 2008

    Tack för tipset! Mina gäster var lyriska

  • Roskerstin 11 augusti 2008

    Underbart god, men 2a gången jag bakade så tog jag 2 1/2 dl vaniljkräm och 3 dl röda vinbär, så det blev en smal sträng med deg längst ut i kanten. Den blev lite saftigare då. Provar nog i vinter även att baka med frysta bär, då jag har mycket kvar i frysen. Ett toppenrecept, TACK!

  • Karamelli 21 september 2008

    Tjollahopp! Nu har jag testat med blåbär i stället för vinbär... Supergott!

  • mini08 1 augusti 2009

    Mycket god! Som en superlyxig sockerkaka. Jag provade också att ta mer vaniljkräm (2,5 dl) samt mer vinbär (ca 2 dl) och det blev saftigt och gott! Nästa gång tar jag ännu mer vinbär och ser till att vaniljkrämen blir lite tjockare för min blev i rinnigaste laget (jag kokade egen).

  • lindasoe 2 september 2009

    Vad är det för vaniljkräm ni använder??? Färdig eller på påse??? Eller gör ni den själva?

  • kaka6907 11 januari 2010

    jag brukar använda sån som man vispar ihop, pulver o mjölk...

  • kilu 24 juli 2010

    Kanongod kaka. Den gör jag fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • ohsally 9 augusti 2010

    Hej. Vilken god kaka den kommer att göras om flera ggr.

  • nyfikenbaka 26 augusti 2010

    underbar vinbärskaka, första kakan jag bakade med vinbär och båda jag och min flickvän blev stormförtjusta i den, blir garanterat att man bakar denna fler gånger

  • marilyn 27 augusti 2010

    Jättegod kaka! Bjöd mina arbetskamrater och alla ville ha receptet. Jag tog mer bär än vad som står i receptet, kommer absolut att bakas fler gånger.

  • pullan21 16 september 2010

    Så god! Bjöd på den i fredags och alla älskade den! Tog lite mera bär än vad receptet sa. Högsta betyg från mig!

  • tilda78bank 17 juli 2011

    Helt underbart god kaka! Alla älskade den verkligen när jag bjöd på den!

  • solvik207 21 juli 2011

    Denna var UNDERBAR. Jag lade även i lite nymald kardenumma i degen.Det blev ljuvligt. Kommer göras flera gånger.

  • solgun1 24 juli 2011

    Tack för att du dela med dig receptet UNDERBAR god. Måste baka och ta med till jobbet.

  • AMEK 26 juli 2011

    Det var väldigt god. dock blev min högre än ddin bild visar och därav rätt torr. Hur stor form har du? Min var 28 cm. Har ingen större springform så jag får väl lägga på mer gottigotti mellan.

  • kekke46 30 juli 2011

    Super god och saftig kaka, jag tog 3 dl vinbär och 3 dl marsankräm. Hade formen på 24 cm. Högsta poäng blir det. Tack för receptet :)

  • annejeppsson@telia.com 3 augusti 2011

    låter jättegod, men varför måste det vara färska bär ? har nämligen frysen full med frysta =)

  • evah 4 augusti 2011

    Underbart god kaka. Hade i 3 dl vinbär o nästan lika mycket vaniljkräm. Har en man o son som i vanliga fall inte gillar vinbär. Men denna kakan älskar de. Har fått baka den två gånger redan.

  • aronn 5 augusti 2011

    Jag bakade med svartavinbär. Det blev också riktigt gott!

  • Laurisen 6 augusti 2011

    Väldigt god kaka :D sitter och äter den nu, ska bjuda familjen på den nu ;)

  • mamman 11 augusti 2011

    Har just varit ute och plockat svarta och röda vinbär så nu ska denna kaka testas ,ser ut att vara väldigt god. Avskyr egentligen att baka men faller för denna kaka.

  • pamme 11 augusti 2011

    Helt ok recept!

  • ferriber 21 augusti 2011

    Den här kakan va väldigt god jag är inte så förtjust i vin bär men den här kakan blev allt man ville ha kladdig knaprig syrlig söt god krämig allt på en gång älskar den har bakat den en gång men tror vi måste baka den fler gånger :) 5 stjärnor

  • kaka6907 25 augusti 2011

    Hej på er och tack för positiva kommentarer! Ja, kakan är verkligen supergod, anledningen till att jag inte rekommenderar er att baka den med frysta bär är att när jag testade det en gång så blev det bara rinnig gegga..skalen spricker på bären när de har varit frysta. Om man vill ha en högre kaka kan man ta lite mer fyllning samt 1.5 portion av smeten...

  • clonesse 25 augusti 2011

    Helt klart beskriver namnet kakans kvalité!!

  • sgcm 1 september 2011

    Tack för detta receptet, den blev verkligen god! Uppskattad av gästerna!Jag minskade receptet till 2/3 och hade frysta bär men det fungerade utmärkt!! Sugen att prova med tex äpplekyftor, borde passa till vanlijkrämen.

  • Lovisbovis 7 september 2011

    Mumsfilibaba! Den här blev en succe på jobbet. Flera ville ha receptet. Jag gillar det syrliga mot vaniljkrämen :)

  • anette111 1 augusti 2012

    Jättegod, lite för lite vinbär i tyckte jag, så nästa gång kommer jag att ta mer vinbär, var väldigt uppskattad av gästerna

  • naembe 2 augusti 2012

    Supergod !!! tyckte barnen. Lagas igen.

  • Lovisbovis 28 augusti 2012

    Den här har jag gjort många gånger och blir alltid en succe. Nu är vinbären äntligen mogna här (bor i fjällen) så på fredag ska jag bjuda på Halleluja-kaka :) Kan man göra den med glutenfritt mjöl tror ni?

  • michaela86 10 oktober 2012

    Mycket god kaka! MEN jag tilsatte mer bär och vaniljsås (så att de fyllde botten). Det går hur bra som helst att använda frysta vinbär. Jag använde svarta vinbär, supergott!

  • cecilialindblad 15 augusti 2013

    toppengod! Jag hade i mer bär redan första gången då jag tyckte det såg lite "snålt" ut när jag höll på att baka. Jag gjorde även en egen vaniljkräm med riktig vaniljstång!! Ett riktigt Hallelulja Moment!!! Enligt mig är den nästan ännu bättre dagen efter när den stått till sig lite :)

  • Norton5 22 augusti 2014

    Supergod, och blev ännu godare när jag istället för ströbröd använde kokos till formen! Nästa gång ska jag ta lite extra vaniljkräm :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.