Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

En somrig vinbärskaka och ett glas saft är ett måste i bersån! Det går lika bra med röda som vita eller svarta vinbär. Att blanda alla färger är också fint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt, rör ner äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt gräddfil och skal och saft av citron.
  3. Smörj och bröa en 1 1/2-liters sockerkaksform väl med sesamfrö och ströbröd. Fördela hälften av smeten i formen, strö på hälften av bären, sedan resten av smeten och de sista bären. Tryck till lätt.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 50–60 min. Prova med sticka att kakan är torr. Låt svalna innan den stjälps upp.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • bodilla 2 augusti 2008

    Har inte smakat ännu men den ser jätegod ut! Tog en bild för att visa, kan hända det läsker någon mer....... /Bodil

  • bodilla 8 augusti 2008

    Okej, nu har jag smakat och det smakar MER!!!! Man blir euforisk av den här kakan. Att någonting kan bli så himla gott av små enkla ingredienser. Den måste smakas och gärna med lite glass till!

  • maneten 10 augusti 2010

    Hej!! Själva kakan var jättefin, men i mitt tycke blev den otroligt syrlig och mer socker tycker jag inte att man kan ha. Men en 4:a blir det från mig

  • Baschenka 21 juli 2011

    Låter väldigt god. Prövar att baka den utan bakpulver på grund av allergi. Lyckas jag får Du besked av mig. Du får en 4 av mig så länge

  • Lemon29 30 juli 2011

    Oj, vad syrlig, så att det riktigt krullar sig på tungan! Behöver serveras med något riktigt sött för att balansera. Nästa gång tar jag inte heller all saft från citronen, utan kanske 2 msk, då tror jag att det blir en toppenkaka. Gräddade i ca 40 minuter och då blev den krämig i botten, mer som en tårta än kaka. Smart att lägga hälften av bären i mitten, det funkade bra. 4 i betyg.

  • 101anders 26 augusti 2011

    Den blev fantastiskt god, vaniljglass och kaffe till smaka bra. Det söta från glassen och syrliga från bären blev en smakupplevelse. Nästa gång ska jag nog testa att lägga alla bären ovanpå, då dom flesta ville sjunka till botten, men det kan ju bero på hur stora och mogna bären är också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.