Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och chokladmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här desserten passar utmärkt när det vankas fest. Nyår är en passande högtid, att servera denna fräscha och syrliga hallon och chokladmousse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spar några fina hallon till garnering.
  2. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker
  3. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
  4. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen.
  5. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten.
  6. Klicka moussen i fyra koppar eller glas.
  7. Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.
  8. Tips! Om så önskas blanda i en skvätt romdryck i smeten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.