Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och marängbakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Något gott att bjuda gästerna på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum med hälften av sockret. Rör ner resten av sockret.
  3. Rita 12 cirklar på bakpapper, lika stora som ett vanligt dricksglas. Spritsa marängsmeten inuti cirklarna. Grädda mitt i ugn 1 timme.och lossa försiktigt med en kniv. Låt svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 10 minuter. Rör ihop 1 msk socker med äggulan i en kastrull och värm på svag värme. Häll i hallonsaften, krama vattnet ur gelatinbladet och rör om så att det smälter.
  5. Vispa äggvitan till hårt skum med 2 msk socker. Vänd försiktigt ned hallonblandningen i äggviteskummet. Vispa grädden, blanda ned den i hallonmixen och ställ kallt tills moussen stelnat. Spritsa sedan den på 6 marängbottnar. Lägg ihop dem två och två (varje bakelse ska bestå av två marängbottnar med hallonmix emellan) och spritsa även lite mousse ovanpå bakelsen.
  6. Garnera med de hela hallonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.