- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Något gott att bjuda gästerna på.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum med hälften av sockret. Rör ner resten av sockret.
- Rita 12 cirklar på bakpapper, lika stora som ett vanligt dricksglas. Spritsa marängsmeten inuti cirklarna. Grädda mitt i ugn 1 timme.och lossa försiktigt med en kniv. Låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 10 minuter.
Rör ihop 1 msk socker med äggulan i en kastrull och värm på svag värme. Häll i hallonsaften, krama vattnet ur gelatinbladet och rör om så att det smälter.
- Vispa äggvitan till hårt skum med 2 msk socker. Vänd försiktigt ned hallonblandningen i äggviteskummet. Vispa grädden, blanda ned den i hallonmixen och ställ kallt tills moussen stelnat. Spritsa sedan den på 6 marängbottnar.
Lägg ihop dem två och två (varje bakelse ska bestå av två marängbottnar med hallonmix emellan) och spritsa även lite mousse ovanpå bakelsen.
- Garnera med de hela hallonen.
Publicerat den
28 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar