Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och morotsmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga muffins med ljuvlig glasyr. Muffinsen är ganska lös så det blir bäst att ställa formarna i en muffinsplåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt. Skala och riv morötterna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggsmeten. Blanda sist i olja och rivna morötter.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna, ca 1/3 upp. Tryck ner ca 3 hallon i varje form.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Vispa ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp tills det blir fluffigt. Bred på glasyren på muffinsen när den svalnat. Garndera gärna med hallon eller strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.