Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonbullar

 
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Med ett överflöd av hallonsylt från föregående år slog mig tanken att det kan ju faktiskt användas som fyllning. Gott blev det!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret tillsammans med mjölken o värm till 37 grader. Hälls över jästen i en assistent o röres tills jästen löst sig. Rör sedan ner salt, kardemumma och socker. Häll sist ner vetemjölet. Arbeta degen ordentligt i fyra minuter. Låt jäsa i ca 30 min. Baka ut degen. Bred på fyllningen. Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla på bullar med upp vispat ägg o lägg på lite pärlsocker. Gräddas nertill i ugn 200 grader ca 12-15 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.