Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smöriga hallonbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Stora härligt saftiga hallonbullar. Nu mognar hallonen litervis varje dag. Så jag hittade på ett bullbak med hallon i både deg och fyllning. Lägg bara 12 bullar per plåt för de jäser duktigt. Bulldegen blir inte vit som normalt utan rödbrun tack vare hallonen.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och tillsätt gräddmjölken, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, vaniljsocker, kardemumma, hallon och det mesta av mjölet. Knåda väl så degen lätt släpper bunkens kanter, låt jäsa övertäckt ca 40 minuter. Vält upp på mjölat bakbord och knåda, dela degen i 2 bitar. Dela varje del i 12 bitar som rullas till runda bullar, och placeras på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skär det kylskåpskalla smöret i 24 kuber. Tryck sen ett hål i varje bulle med fingret. Lägg först 1-2 hallon i varje hål, lägg sen 1 smörkub ovanpå och tryck ner. Låt bullarna jäsa 10 minuter till. Blanda socker vaniljsocker och kanel. Vispa upp ägget. Pensla bullarna med ägg och sprid över sockerblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna övertäckta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.