Rör ner 1 g stött saffran eller 30 g flytande kronsaffran i degvätskan till 1 sats grunddeg.
Instruktioner
- Gör grunddegen smaksatt med saffran.
- Färskostfyllning:
Rör ihop färskost, smör och socker med elvisp till en slät fyllning.
- Hallonfyllning:
Rör ihop hallon, socker och majsstärkelse.
- Dela upp degen i två delar. Kavla ut en del till en 20x50 cm stor platta. Bred hälften av färskostblandningen över degen och bred därefter över hälften av hallonfyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i 20 bitar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan.
- Lägg bitarna i bullformar och låt dem jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pistaschnötter. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar