Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria hallonbullar med glasyr

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Läckra bullar med söta hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt det i mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1½ timme.
  2. Lägg degen i en spritspåse eller klicka ut i bullformar. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Värm hallon, socker och majsstärkelse. Gör en grop med tummen i varje bulle och klicka i fyllningen. Pensla med ägg. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 200 grader. Grädda 10-12 minuter. Låt svalna något.
  4. Vispa ihop glasyren och ringla den över bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.