Läckra bullar med söta hallon.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt det i mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1½ timme.
- Lägg degen i en spritspåse eller klicka ut i bullformar. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Värm hallon, socker och majsstärkelse. Gör en grop med tummen i varje bulle och klicka i fyllningen. Pensla med ägg. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 200 grader. Grädda 10-12 minuter. Låt svalna något.
- Vispa ihop glasyren och ringla den över bullarna.
Publicerat den
1 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar