Saftiga bullar med god hallonsmak.
Glutenfria.
Ställ bullformarna i muffinsbleck för extra stadga - då jäser bullarna fint på höjden.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör ut jästen. Rör ner smält smör och fiberhusken, låt svälla 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme.
- Mixa smör, riven mandelmassa och sylt.
- Lägg degen i en spritspåse och tryck ut bullar i formar. Låt jäsa ytterligare i 1 timme.
- Lägg fyllningen i en spritspåse, tryck ett litet hål i varje bulle och tryck i lite fyllning. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 minuter.
Publicerat den
24 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar