Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härliga hallonbullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar med god hallonsmak. Glutenfria. Ställ bullformarna i muffinsbleck för extra stadga - då jäser bullarna fint på höjden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör ut jästen. Rör ner smält smör och fiberhusken, låt svälla 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme.
  2. Mixa smör, riven mandelmassa och sylt.
  3. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut bullar i formar. Låt jäsa ytterligare i 1 timme.
  4. Lägg fyllningen i en spritspåse, tryck ett litet hål i varje bulle och tryck i lite fyllning. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.