Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallongömmor med vaniljyoghurt

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Goda till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med plats för 18 muffins. Du kan även använda 18 muffinsformar av papper.
  2. Vispa ihop socker, margarin och citronskal med en elvisp cirka en minut. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje ägg tills allt är väl blandat och smeten är jämn. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke.
  3. Tillsätt yoghurt och mjölblandningen i sockersmeten i två omgångar. Rör om tills smeten är slät.
  4. Lägg 18 hallon åt sidan och rör ner resten av bären i smeten. Portionera upp i muffinsformarna. Sätt ett hallon på toppen av varje kaka.
  5. Grädda cirka 15 minuter tills de är gyllene. Prova om de är färdiga genom att sticka en provsticka i mitten av dem. Stickan ska förbli ren när man drar upp den. Låt svalna i formarna cirka 10 minuter och låt dem sedan svalna på ett galler.
  6. Blanda florsocker och citronsaft med 2 tsk vatten och rör om till en jämn glasyr. Skeda glasyren över kakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.