Jag tycker om allt med hallon i. En annorlunda liten mazarinkaka, värt att prova.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader
Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna tills du får en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg degen kallt att vila några timmar.
- Smörj släta eller veckade formar mycket väl. Tryck ut en bit deg i varje form och klä hela formen. ELLER ta små folieformar, behövs inte smörjas, mycket enklare.
- Rör matfettet till fyllningen smidigt. Tillsätt mandelmassan i små bitar och arbeta ihop det. Ha i äggen, ett och ett, under fortsatt vispning. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten.
- Lägg en liten klick sylt i botten på formarna. Fördela sedan fyllningen i alla formarna. Strö över lite mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt formarna svalna något innan de stjälps upp. Sikta över lite florsocker strax innan kakorna serveras.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda. Istället för hallon tog jag rabarber som jag först hade skalat och delat i småbitar och kokade dom sen stund i syltsocker. Silade bort vätskan och lät det svalna. Blev mycket uppskattat med syrligheten o mandelsmaken. Tack för receptet.