Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härliga hallongömmor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Jag tycker om allt med hallon i. En annorlunda liten mazarinkaka, värt att prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna tills du får en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg degen kallt att vila några timmar.
  2. Smörj släta eller veckade formar mycket väl. Tryck ut en bit deg i varje form och klä hela formen. ELLER ta små folieformar, behövs inte smörjas, mycket enklare.
  3. Rör matfettet till fyllningen smidigt. Tillsätt mandelmassan i små bitar och arbeta ihop det. Ha i äggen, ett och ett, under fortsatt vispning. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten.
  4. Lägg en liten klick sylt i botten på formarna. Fördela sedan fyllningen i alla formarna. Strö över lite mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt formarna svalna något innan de stjälps upp. Sikta över lite florsocker strax innan kakorna serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mep 19 maj 2016

    Jättegoda. Istället för hallon tog jag rabarber som jag först hade skalat och delat i småbitar och kokade dom sen stund i syltsocker. Silade bort vätskan och lät det svalna. Blev mycket uppskattat med syrligheten o mandelsmaken. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.