Hallon och choklad är en väl beprövad smakkombination som kommer till sin fulla rätt i denna smarriga kaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dem i smeten.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord långpanna ca 20x30 cm. Fördela hallonen över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.
- Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner grädden i chokladen. Låt den svalna och ringla sedan chokladen över de skurna hallonbitarna.
- Servera bitarna eventuellt med vispad grädde.
Publicerat den
30 mars 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk i smeten. Tror det står lite fel, men tror det blir gott..