Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkaka med mandel

 
Skriv ut

Underbara hallon, detta bär smakar lika bra i kaka som till dessert. Här gömmer sig hallonen under ett underbart mandeltäcke :) Smaklig spis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn : 175° Smält smöret och häll över till en bunke. Tillsätt 2 dl av sockret, mandeln och rör om ordentligt.
  2. Dela äggen. Rör ner äggulorna i mandelsmeten ett i taget, rör väl mellan varje gula.
  3. Vispa äggvitorna och tillsätt resterande 1 dl sockret, vispa till det liknar maräng. Vänd ner i mandelsmeten med varsam hand.
  4. Smörj en pajform väl och bred ut hallonen i botten på den. Strö 1,5 dl strösocker över bären och fördela kaksmeten över.
  5. Grädda i 175° ca 40-50 min. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.