Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Vackra som smycken blir de spröda mördegskakorna fyllda med vitchoklad/hallonkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna. Nyp snabbt ihop till en deg och arbeta in socker eller blanda samman i matberedare.
  2. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Om den hinner bli för hård är det bara att arbeta den på bänken tills den blir smidig igen.
  3. Gör undertiden hallonfyllningen. Mosa hallonen med en gaffel eller mixa dem med mixerstav. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg hallon, choklad och vispgrädde i en kastrull och värm försiktigt på lägsta temperatur tills chokladen har smält. Rör då och då till en slät kräm. Tillsätt ett par droppar röd hushållsfärg om du vill att den ska bli mer rosa. Låt krämen kallna.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen drygt 2 mm tjock på mjölad arbetsbänk. Kontrollera att degen inte har fastnat i bakbordet. Ta ut rundlar med ett krusat pepparkaksmått, ca 6 cm i diameter.
  5. Lägg kakorna med jämna mellanrum på plåtar klädda med bakplåtspapper. Ta ut ett hål i mitten av hälften av kakorna. Använd tex en äppelurkärnare eller en liten kniv. Grädda kakorna mitt i ugnen 7-8 minuter tills de börjar bli lätt gyllenbruna. Låt kallna.
  6. Sätt in hallonfyllningen i kylen 2-3 minuter om den är för lös för att bre på kakorna, men passa noga så att den inte blir för hård. Bre eller spritsa fyllningen på kakorna utan hål och lägg de med hål ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.