Söta saftiga hallonrutor som går snabbt och lätt att baka.
Instruktioner
- Riv mandelmassan. Blanda den med smör i en matberedare. Tillsätt äggen ett i sänder, rör kraftigt mellan varje ägg.
- Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner blandningen i mandelsmeten.
- Smörj ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 25x35 cm.
- Bred ut smeten i långpannan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
- Hallonglasyr:
Blanda florsocker med vatten. Bred glasyren över kakan.
- Skeda hallonsylten över kakan. Rör försiktigt ut den
med glasyren så att det blir lite marmorerat mönster.
- Låt glasyren stelna, ställ kakan i kylen så går det snabbare.
- Skär kakan i rutor
Publicerat den
18 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken ugnstemperatur ska det vara! Jag provade 200 grader! Bakade dessa idag, blev supersmarrigt!
Ugnen ska vara på 200 grader Förlåt att jag glömde att skriva in det
Kanongod!