Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmousetårta med kladdkakebotten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mjuk och ljuvlig mouse med kletig botten, underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kladkaka: Smält smöret. Blanda vaniljsocker, socker och kakao. Häll de torra ingredienserna i smöret. Vispa ner äggen ett och ett i chokladblandningen. Sikta i mjölet lite i taget och rör om.
  2. Sätt in i ugnen på 170 grader i ca. 20-30 minuter.
  3. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa hallonen med saft och passera dem genom en sil. Vispa äggula och florsocker pösigt. Vispa grädden till fast konsistens.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull ihop med 1 dl av grädden. Vänd försiktigt samman gelatinet med resten av grädden och blanda sedan med övriga ingredienser med en slickepott.
  5. Bred ut moussen över kladdkakan i formen. Täck med plastfilm och sätt i frysen i minst 4 timmar.
  6. Ta ut tårtan ur formen direkt när de kommer ur frysen, så behålls de fina kanterna. Dekorera med vackra hallon. Låt tårtan stå framme 30 min innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Amamatryd 25 oktober 2011

    Verkar mycket god och ska nog försöka mig på den =) Vad tror du om maxlängd i frysen? Kan man göra den 1-2 dagar i förväg eller blir den tråkig och kanske för hård då?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.