- Serverar: 8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Mjuk och ljuvlig mouse med kletig botten, underbart.
Instruktioner
- Kladkaka:
Smält smöret. Blanda vaniljsocker, socker och kakao. Häll de torra ingredienserna i smöret. Vispa ner äggen ett och ett i chokladblandningen. Sikta i mjölet lite i taget och rör om.
- Sätt in i ugnen på 170 grader i ca. 20-30 minuter.
- Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa hallonen med saft och passera dem genom en sil. Vispa äggula och florsocker pösigt. Vispa grädden till fast konsistens.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull ihop med 1 dl av grädden. Vänd försiktigt samman gelatinet med resten av grädden och blanda sedan med övriga ingredienser med en slickepott.
- Bred ut moussen över kladdkakan i formen. Täck med plastfilm och sätt i frysen i minst 4 timmar.
- Ta ut tårtan ur formen direkt när de kommer ur frysen, så behålls de fina kanterna. Dekorera med vackra hallon. Låt tårtan stå framme 30 min innan servering.
Publicerat den
20 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar mycket god och ska nog försöka mig på den =) Vad tror du om maxlängd i frysen? Kan man göra den 1-2 dagar i förväg eller blir den tråkig och kanske för hård då?