Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmousse med limegelé

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg undan några hallon till dekoration. Mixa resten avbären. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Rör hallonen med äggulor och florsocker i en bunke i hett vattenbad tills massan tjocknar.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull eller i en tekopp i mikron, ca 10 sekunder. Låt svalna lite. Tillsätt gelatinet i hallonsmeten under omrörning.
  4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Fyll portionsglas med smeten, nästan upp till kanten. Ställ moussen kallt att stelna ett par timmar.
  5. Blanda limesaft, skal och gelésocker i en kastrull. Låt det koka i 30 sekunder och sedan svalna till "äggvitekonsistens". Skeda geléet över hallonmoussen. Låt det stelna i kylen. Garnera med hallon och strimlat limeskal eller citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.