Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonrutor med glasyrtäcke

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Väldigt goda kakor som försvann direkt när jag tog med dem till jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på ugnens långpanna. Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke. Smält smöret, låt det svalna några min. Blanda under tiden mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen, tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i långpannan. Strö över hallonen. Grädda kakan på nedre falsen i ca 25 min. Låt den kallna. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyren över kakan och strö på riven kokos. Det ska vara så mycket kokos att hela kakan är täckt. Skär upp kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.