Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonrutor med smultopp

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Det är enkelt och smidigt att baka i långpanna och det räcker till många. En klick grädde är gott till hallonrutorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och mjöl. rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smält smör och mjölk och blanda ihop allt till en slät smet. Smula sönder hallonen och rör försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en långpanna, ca 30x20 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen till en smulig deg. Smula den över smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna innan den skärs i rutor.
  4. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.