Ett gammalt recept, källa okänd. Jag gör salladen ofta, ofta.
Enklaste pizzasalladen utan krångliga moment. Ibland tillsätter jag fransk senap eller hackad röd paprika. Hållbar 5-6 dagar i kyl.
Instruktioner
- Blanda ihop dressingen utan olja och låt stå 10 min..
Strimla kålen fint med osthyvel. Lägg i en stor glasskål.
Häll på dressingen. Slå med knuten näve mot botten av skålen, så cellerna spräcks. Det räcker med 10 knytnävsslag om man vänder runt kålen under tiden. Använd en plastpåse runt handen eller ett par plasthandskar. Häll i oljan och rör om.
Låt gärna stå i kylen några timmar, men inget måste.
- Snabbvariant;
Brukar strimla kålen kanske ½ recept, hälla på salt och vinäger och sedan stampa med handen. Sedan tillsätter jag olja, kryddor, kanske röd paprika och inget vatten.
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag köpte en gång en bok av "Ottsjökocken". Det var han som hittade på detta recept. Vi hade en föreläsning med honom också. Duktig kille att laga till allsköns ogräs dessutom.
Jag har haft receptet i säkert över 20 år, minns ej varifrån- antagligen från en tidning.
Jag lägger kålen i Kenwood assistent och kör en halv minut med K-visp. Istället för vinäger och olja kan man lägga i lite majonäs och då får man coleslaw. Men jag brukar ha lite riven morot och lite finnhackad gullök i min sallad. Ingen buljong, bara salt och peppar.
Jag använde vitvinsvinäger, tyckte att det gav bättre drag i salladen. För sött och lite syra i äppelcidervinägern.
Ooooo så goood ...Tackar och niger för receptet . Snabbt och enkelt inga krusiduller .