Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hargryta med plommon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Har man en jägare eller flera då är den här grytan ett måste. Den är mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Beredning: Stycka haren i portionsbitar. Slå över marinaden och ställ kallt ett dygn. Ta upp köttbitarna och torka dem. Bryn i en stekpanna i omgångar och flytta över dem i en gryta. Sila marinaden och häll i grytan. Lägg på ett lock och grädda i 200 grader i ca 1 timme.
  2. Tillsätt plommon 20 minuter före grytan är klar. Skala och bryn löken och fläsket i stekpanna. Ta upp harbitarna och plommonen och sätt på ett serveringsfat.
  3. Häll över lök/fläsket. Koka upp stekskyn och toppred såsen. Häll över köttet . Koka potatis till.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.