Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselbackspotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den enda "riktiga" potatis som jag tycker om :p

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ungstempratur: 225-250 grader Stektid: ca 45 minuter
  2. Skala och skölj potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom, utan så att skivorna hänger samman som bladen i en bok.
  3. Lägg potatisen med den skårade sidan uppåt i välsmord ugnfast form, stek- eller långpanna. Strö över salt och fördela fettet i klickar ovanpå.
  4. Låt potatisen steka i ugnen tills den är mjuk och har fått färg. Ös den då och då med stekfettet. Strö över osten efter halva stektiden - ös därefter inte potatisen.
  5. Servera till stekta kött- eller fågelrätter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.