Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsbröd i långpanna

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Servera nybakat med en rejäl skiva Västerbottensost – det smakar gudomligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp i vätskan. Blanda i honung, grovt hackade hasselnötter, salt och mjöl. Arbeta degen i ca 5 minuter. Täck med plast eller en bakduk och låt jäsa 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Rulla degen till bullar och placera på en smord mjölad plåt. Lägg bullarna nära varandra så att de jäser ihop i kanterna. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Pensla med vispat ägg och strö över hackade hasselnötter och lite mjöl. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Sänk värmen till 225 grader efter 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.