Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötskaka med blåbär och kardemumma

 
Skriv ut

Blåbär, kardemumma och hasselnötter får här samsas i en saftig kaka med mycket smak. Perfekt till helgens fika med vännerna. Servera en liten klick vispad grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj en liten ugnsform ca 20 cm i diameter. Rosta nötterna i ugnen tills de fått en svagt gyllene ton och skalen börjat spricka.
  3. Gnugga loss så mycket av skalet som möjligt och mal nötterna i en mandelkvarn.
  4. Blanda de malda nötterna med mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål.
  5. Vispa rumstempererat smör och socker tills det är fluffigt och tillsätt äggen ett i taget. Rör ner nötblandningen och citronsaften i äggsmeten och bred ut i den smorda formen.
  6. Strö över blåbär och socker och grädda i 175 grader 40-45 minuter, eller tills kakan precis stannat i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.