Ännu ett toppenrecept som jag ärvt från min svärfar... Blir helt klart godast om man gör i ordning den en dag innan.
Instruktioner
- Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur all den svarta "märgen" i en rostfri kastrull. Lägg i äggulorna och florsockret och ställ kastrullen i ett kokande vattenbad. Vispa energiskt utan uppehåll tills massan blir lätt och luftig och börjar kräma sig.
- Flytta över kastrullen till en bunke med kallt vatten (eller diskhon) och fortsätt vispa tills krämen blir kall. Den tjocknar mer i och med den kallnar.
- Vispa grädden hårt och blanda in i den kalla äggkrämen. Häll i en form och sätt i frysen. Låt stå i 3-4 timmar, men helst över natten.
- För att den skall få rätt konsistens, så kan det vara bra att ta ut den 20-30 minuter innan den skall serveras.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar