Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasses vaniljglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ännu ett toppenrecept som jag ärvt från min svärfar... Blir helt klart godast om man gör i ordning den en dag innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur all den svarta "märgen" i en rostfri kastrull. Lägg i äggulorna och florsockret och ställ kastrullen i ett kokande vattenbad. Vispa energiskt utan uppehåll tills massan blir lätt och luftig och börjar kräma sig.
  2. Flytta över kastrullen till en bunke med kallt vatten (eller diskhon) och fortsätt vispa tills krämen blir kall. Den tjocknar mer i och med den kallnar.
  3. Vispa grädden hårt och blanda in i den kalla äggkrämen. Häll i en form och sätt i frysen. Låt stå i 3-4 timmar, men helst över natten.
  4. För att den skall få rätt konsistens, så kan det vara bra att ta ut den 20-30 minuter innan den skall serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.