Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel kyckling i järngryta i ugn med citronsås och kokt potatis

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket enkelt och gott! Alla i familjen kan hjälpas åt! Min prinsessas favorit hon är fyra år!

Ingredienser

Instruktioner

Spraya grytan med oljan! Gnid in kycklingen med soya runt om och gnid in mangochutney ovan på och lägg ner kycklingen i grytan. Dela paprikan i 6-8 bitar och klyfta löken lägg runt kycklingen och sprid ut tomaterna runt om. Lägg på kycklingkryddan och de två citronskivorna högst upp lägg på locket och sätt in i 175 grader varm ugn längst ner i 75 minuter. koka potatis. När kycklingen är klar sila av spaden och riv ner citronskal och koka upp, tillsätt grädde och låt koka lite. Blanda maizena med vatten och späd ner i den kokande såsen till önskad konsistens. Salta och smaka av. Stycka upp kycklingen och servera kokt potatis, sås och en fräsch sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.