Perfekt bjudrätt om man blir många. En rotfruktsgratäng är alltid lika populär, men blir lite festligare som "tårta"
Instruktioner
- Ugn 125°
- Ta fram köttet i god tid så att det inte är kylskåpskallt.
Putsa filén fri från senor och hinnor.
- Bryn filén runtom i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsfast form och klappa in det med örtkryddor, salt och peppar.
- Stick en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 67°.
- Vira in köttet i folie och låt vila 5-10 minuter.
Skär upp köttet vid servering.
- Rotfruktstårta:
Sätt ugnen på 175°. Lägg ett smörpapper i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter.
- Skala rotfrukter och potatis och skiva tunt, helst i marberedare.
- Blanda persilja, vitlök, timjan, salt och peppar i en stor bunke.
Blanda i rotfrukter, potatis och det mesta av osten, skuren i små bitar.
- Fördela rotfruktsblandningen i formen och strö över resten av osten.
- Vispa ihop ägg, kesella och mjölk och häll i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1½ timme.
Låt vila 10 minuter innan tårtan tas ur ugnen.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
6 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vad tror du om detta på fredag ???