Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakat fröknäcke

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vad sägs om eget, tunt kavlat finbröd att ha på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt smör, sirap, salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet.
  2. Spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till ovala bröd.
  5. Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över solroskärnor, sesamfrön och flingsalt.
  6. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min tills de fått färg och blivit spröda. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.