Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakat hamburgerbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Med dinkelmjöl så får du Gi-hamburgerbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen med saltet i lite av det ljumna vattnet. Blanda i mjölet och resten av det ljumna vattnet. Blanda degen tills den blir genomarbetad. Den ska vara lite kladdig.
  2. Låt degen jäsa under bakduk på en varm plats i ca 2 timmar. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den till en avlång limpa. Dela upp degen till bitar stora som hamburgarna.
  3. Lägg på mjölad bakplåt. Pensla med lite vatten så att massor av goda sesamfrön fastnar när du strör över dem eller vänder bullarnas topp i sesamfrön på en tallrik. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 minuter och sätt på ugnen på 175 grader. Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter tills bullar fått fin färg och är genombakta. Om du sprutar eller försiktigt häller lite vatten i ugnen så bildas vattenånga som gör ytan på bullarna extra frasig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • CaraMojje 9 december 2008

    Det måste ha blivit något fel i receptet! En och en halv liter vatten + 6 dl mjöl=tunn soppa. Jag fick sätta dit jättemycket mer mjöl för att kunna baka ut degen och göra bullar.. 175 grader verkade vara för svag värme, så jag satte upp ugnen till 200 grader. Ska det inte vara något salt i? Men som sagt- mängden vatten är alldeles för stor!! Carina Sandberg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.