- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Gott till sommarens hamburgergrillning!
Instruktioner
- 1. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
- 2. Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
- 3. Blanda degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara kladdig.
- 4. Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
- 5. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).
- 6. Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.
- 7. Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen-fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen över bullarna så att det fräser till.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar