Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakat hamburgerbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Gott till sommarens hamburgergrillning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
  2. 2. Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
  3. 3. Blanda degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara kladdig.
  4. 4. Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
  5. 5. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).
  6. 6. Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.
  7. 7. Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen-fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen över bullarna så att det fräser till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.