Löjligt lättlagad och förvånansvärt smal — chokladpuddingen är den perfekta efterrätten. Använd gärna en dyr delikatesskakao som Valrhona, det blir ännu godare.Variera kryddningen efter eget huvud.
Instruktioner
- Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ur märgen. Spara skidan till andra köksövningar. Vispa samman vaniljmärg och alla övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
- Sjud upp på medelvärme under omrörning tills krämen tjocknat ordentligt och puttrat ett par minuter.
- Häll upp i portionsformar som sköljts med kallt vatten. Låt svalna, plasta in och kyl i minst tre timmar eller över natten.
Stjälp upp formarna på en tallrik och arrangera med krieksirap och pistaschmandel.
- Krieksirap:
Blanda kriek och socker i en vid teflonpanna. Låt puttra samman på lägsta möjliga värme tills 1/4 återstår.
- Tillsätt körsbär och låt puttra under omrörning, ca 15 minuter. Låt svalna och ställ åt sidan.
- Friskt veteöl med genuin körsbärssmak passar utmärkt i fräscha sommardesserter. Sirapen kan förberedas i god tid. Passar även finfint till vaniljglass och inkokta päron. Använd en vid teflonpanna så går det snabbt att recucera ölen till sirap, kort tillagningstid och låg temperatur skonar smaken.
Publicerat den
30 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar