Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad majonnäs

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott och utan konstiga tillsatser

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vinäger, senap och kryddorna i en stor rundbottnad, tung skål. Lägg i äggulorna och vispa mycket väl med en ballongvisp. Vispningen är viktig, dessutom ska ingredienserna ha samma temperatur. Tillsätt oljan under ständig vispning. Till en början i en fin stråle. När emulsionen har börjat tjockna kan oljan tillsättas snabbare. Ju mera olja desto tjockare majonnäs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.