Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad nyponsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Låt en hemlagad nyponsoppa kröna middagen, utflyktsryggan och träningsbagen i höst! Servera gärna med en klick vaniljglass och grovkrossade mandelbiskvier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg nyponen ca 5 min.
  2. Skrubba citronen väl i ljummet vatten och riv skalet. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Koka nyponen i halva mängden vatten med citronskal och vaniljstång/frön tills nyponskalen mjuknar, ca 10 min. Lyft ur vaniljstången. Mixa soppan med en stavmixer och häll av i en sil.
  4. Koka upp återstående vatten tillsammans med sockret tills det smälter. Blanda ner nyponsoppan, koka upp och red av med potatismjöl utrört i lite vatten.
  5. Ät soppan varm, ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.