Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjursgryta med hemlagat potatismos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rådjursgryta med hemlagat potatismos

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar och bryn det i matfett i en stekgryta. Tillsätt fond och vatten och koka upp. Skumma väl. Lägg lagerblad, enbär, peppar och timjan på lite gasväv och knyt samman till en "påse" och lägg ned i grytan. Tillsätt muscovadoråsockret. Koka i 20 minuter.
  2. Skala lök, kålrot och morötter. Ansa svamparna. Skär morötterna i centimetertjocka slantar. Dela champinjonerna i 2-4 bitar beroende på storlek. Skär kålroten i tärningar. Bryn löken och champinjonerna i matfett i ett stekjärn. Lägg lök och grönsaker i grytan och koka i ytterligare 15-20 minuter.
  3. Tag upp kryddpåsen. Red av med potatismjölet utrört i litet vatten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och muscovadoråsocker.
  4. Skala och tärna potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda i mjölk, margarin, ost och muscovadoråsocker. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • engquist 26 september 2010

    Mycket gott. Hade i några dl rött vin i st f vatten. Kryddade lite hårdare. Moset med Västerbottenost var gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.