Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagade fiskpinnar med remouladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fisk är gott i alla former och här en variant som kan göras i hela landet eftersom jag använder djupfryst fisk. P.g.a. den pågående diskussionen om torskens vara eller icke vara använder jag här sej istället för torsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar. Det är lättare om fisken är halvtinad och välj att skära ca 3 cm tjocka skivor av fiskpaketet. Egentligen är det enda anledningen att välja djupfryst fisk att det är lättare att forma "pinnarna".
  2. Remouladsåsen: Blanda äggulor, senap och vinäger och tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle under ständig vispning. När majonnäsen är krämig vänder du ner du kaprisen, ättiksgurkan, persiljan och gräslöken. Smaka av med salt & peppar och ev. lite vinäger eller pressad citron.
  3. Fiskpinnarna: Panera den nu tinade fisken i ströbrödet och stek dem gyllenbruna på medelvärme i smöret.
  4. Servera med kokt potatis och rårivna morötter.
  5. De flesta vill ha fisk genom stekt men all torsk- och laxfisk kan mycket väl serveras med en liten strimma "rått" fiskkött i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.