- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fisk är gott i alla former och här en variant som kan göras i hela landet eftersom jag använder djupfryst fisk.
P.g.a. den pågående diskussionen om torskens vara eller icke vara använder jag här sej istället för torsk.
Instruktioner
- Skär fisken i bitar. Det är lättare om fisken är halvtinad och välj att skära ca 3 cm tjocka skivor av fiskpaketet.
Egentligen är det enda anledningen att välja djupfryst fisk att det är lättare att forma "pinnarna".
- Remouladsåsen:
Blanda äggulor, senap och vinäger och tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle under ständig vispning.
När majonnäsen är krämig vänder du ner du kaprisen, ättiksgurkan, persiljan och gräslöken.
Smaka av med salt & peppar och ev. lite vinäger eller pressad citron.
- Fiskpinnarna:
Panera den nu tinade fisken i ströbrödet och stek dem gyllenbruna på medelvärme i smöret.
- Servera med kokt potatis och rårivna morötter.
- De flesta vill ha fisk genom stekt men all torsk- och laxfisk kan mycket väl serveras med en liten strimma "rått" fiskkött i mitten.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar