Denna nyttiga och värmande soppa är en hel måltid med både frikadeller och potatis i god buljong.
Instruktioner
- Skala löken och dela den i klyftor. Finhacka vitlöken. Tärna potatisen och morötterna. Lägg lök, vitlök, persilja, kajennpeppar, ägg och ris i en mixer och mixa till en slät smet. Blanda fläskfärsen med rissmeten med händerna. Blöt händerna med kallt vatten och rulla 16 frikadeller. Ställ åt sidan.
- Koka upp buljongen i en stor kastrull. Tillsätt potatis och morötter och låt sjuda 15 minuter.
- Tillsätt frikadellerna, en åt gången, lägg på locket och låt sjuda svagt ytterligare 15 minuter tills grönsakerna är mjuka och frikadellerna genomkokta. Smaka av med svartpeppar, strö över persilja och servera.
Publicerat den
14 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar