- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En klassisk rätt som jag piffat upp
Instruktioner
- Sätt i ugn 200 grader.
- Häll upp mjölken i en bunke och knäck ägget. Vispa lite lätt. Tillsätt ströbrödet och låt det svälla ca 5-7 minuter. Under tiden förväller du svampen och häller i svampen i bunken.
- Pressa två vitlökshalvor i bunken, samt 2½ tsk sambal oelek och 7-8 droppar tabasco. Sedan i med köttfärsen och blanda runt. Tillsätt salt, chilipulver, peppar och vitpeppar.
- Forma köttfärsen till en limpa på plåten.
In i ugnen 15 min.
- Under tiden:
Skala potatisarna, löken och morötterna. Klyfta potatisen, löken och morötterna i bitar.
- Ta ut plåten och lägg potatisen, löken och morötter runt färslimpan. In i ugnen igen i 20 minuter.
- Blanda buljongen i 1 dl vatten låt det koka upp.
Tillsätt grädden.
- Ta ut plåten och häll det runt köttfärslimpan. In med plåten 5 minuter. Färdigt!
- Smaklig måltid!
Publicerat den
22 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar