En värmande, god och mättande soppa.
Jag använder fond istället för vanliga buljongtärningar eftersom tärningar ofta innehåller härdade fetter.
Instruktioner
- Börja med att koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla kycklingfiléerna. Skär salladslöken, moroten och fänkålen i bitar. Koka sedan salladslök, morot och fänkål i mindre bitar tillsammans med vatten och fond till en buljong. Koka i ca 15 minuter. Ta av kastrullen från värmen och spara lagen.
- Hacka vitlök och chili och fräs dessa i ett par minuter i oljan i en medelvarm panna.
Tillsätt kokosmjölk, citrongräs, currypasta och 4 dl av buljongen. Låt soppan koka ihop under ca 30 minuter.
- Bryn under tiden kycklingen i medelvarm panna i ca 10-12 minuter. Tillsätt koriander, salt och peppar i soppan. Koka ytterligare 5 minuter. Sila soppan och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer av buljongen.
- Fördela kokt quinoa och brynt kyckling i djupa skålar eller tallrikar och fyll på med het soppa.
Publicerat den
9 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar