Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het kycklingsoppa med quinoa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En värmande, god och mättande soppa. Jag använder fond istället för vanliga buljongtärningar eftersom tärningar ofta innehåller härdade fetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingfiléerna. Skär salladslöken, moroten och fänkålen i bitar. Koka sedan salladslök, morot och fänkål i mindre bitar tillsammans med vatten och fond till en buljong. Koka i ca 15 minuter. Ta av kastrullen från värmen och spara lagen.
  3. Hacka vitlök och chili och fräs dessa i ett par minuter i oljan i en medelvarm panna. Tillsätt kokosmjölk, citrongräs, currypasta och 4 dl av buljongen. Låt soppan koka ihop under ca 30 minuter.
  4. Bryn under tiden kycklingen i medelvarm panna i ca 10-12 minuter. Tillsätt koriander, salt och peppar i soppan. Koka ytterligare 5 minuter. Sila soppan och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer av buljongen.
  5. Fördela kokt quinoa och brynt kyckling i djupa skålar eller tallrikar och fyll på med het soppa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.